Φασολάκια βουτυράτα μ� τζίντζερ και σουμάκ

Φασολάκια βουτυράτα με τζίντζερ και σουμάκ

Rating (0 votes)

My rating

Φασολάκια βουτυράτα με τζίντζερ και σουμάκ

  • 1 κιλό φασολάκια φρέσκια
  • 1 κρεμμύδι χοντροκομμένο
  • 1 ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο
  • 3 ντομάτες ξεφλουδισμένες και ψιλοκομμένες
  • 1 κουταλιά πελτέ ντομάτα
  • 1 κουταλιά ψιλοκομμένο τζίντζερ (πιπερόριζα)
  • 1 κουταλιά της σούπας σουμάκ
  • 1 κουταλιά ζάχαρη
  • 2 κουταλιές ελαιόλαδο
  • 100 γραμμάρια βούτυρο LURPAK
  • 2 φλιτζάνια νερό
  • 1 πρέζα αλάτι
  • 1 πρέζα πιπέρι

Εκτέλεση

Καθαρίζετε και πλένετε τα φασολάκια. Σε μια κατσαρόλα με βραστό νερό το οποίο έχετε αλατίσει τα βράζετε για 8-10 λεπτά και στην συνέχεια τα σουρώνετε. Σε μια μεγάλη κατσαρόλα, ρίχνετε 6 κουταλιές ελαιόλαδο και τσιγαρίζετε τα κρεμμύδια, το τζίντζερ για ένα λεπτό. Προσθέτετε τις τομάτες, την ζάχαρη και τον πελτέ και ανακατεύετε καλά. Ρίχνετε μέσα στην κατσαρόλα τα φασολάκια και το υπόλοιπο ελαιόλαδο καθώς και ½ φλιτζάνι νερό και πασπαλίζετε με αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι. Αφήνετε να βράσουν 15-20 λεπτά και τέλος προσθέτετε τον ψιλοκομμένο μαϊντανό και σερβίρετε πασπαλίζοντας με σουμάκ.