Καρυδοπιτάκια σε φ�ρμάκια με φύλλο κρούστας

Καρυδοπιτάκια σε φορμάκια με φύλλο κρούστας

Rating (0 votes)

My rating

Καρυδοπιτάκια σε φορμάκια με φύλλο κρούστας

  • 14 αυγά
  • 1 κιλό Καρύδες
  • 700 γρ. ζάχαρη άχνη
  • 13 κουταλιές της σούπας φρυγανιές
  • 2 φλυτζάνια κονιάκ
  • 320 γραμμάρια βούτυρο LURPAK
  • 6 μπισκότα πτι-μπερ
  • 7 νερατζάκια γλυκό κουταλιού
  • 600 γρ. φύλλα κρούστας
  • 1500 γρ. ζάχαρη
  • 3 +1/2 ποτήρια νερό
  • 6 βανίλιες

Εκτέλεση

Χρόνος προετοιμασίας: 30 λεπτά Χρόνος ψησίματος: 40 λεπτά Χτυπάμε τα ασπράδια μαρέγκα. Χτυπάμε το βούτυρο Lurpak, την ζάχαρη και τους κρόκους, προσθέτουμε το κονιάκ, τη φρυγανιά, τα ψιλοκομμένα καρύδια και τα πτι-μπερ. Ρίχνουμε σιγά σιγά τη μαρέγκα. Παίρνουμε τα φύλλα 2-2 και τα κόβουμε στρογγυλά με ένα πιατάκι. Τα τοποθετούμε στις φόρμες αφού τα έχουμε βουτυρώσει καλά να πάρουν το σχήμα της φόρμας. Βάζουμε 2 κουταλιές της σούπας από τη ζύμη. Τα ψήνουμε στους 180ο και αφού κρυώσουν τα σιροπιάζουμε με 2 κουταλιές της σούπας σιρόπι ζεστό.