Κέικ πορτοκάλι από τον Στέλιο Παρλιάρο

Κέικ πορτοκάλι από τον Στέλιο Παρλιάρο

Χρόνος προετοιμασίας: 1 ½ ώρα Χρόνος ψησίματος: 1 ώρα
Rating (1 votes)

My rating

Κέικ πορτοκάλι από τον Στέλιο Παρλιάρο

Χρόνος προετοιμασίας: 1 ½ ώρα Χρόνος ψησίματος: 1 ώρα

  • 260 γρ. πορτοκάλια πούλμπα
  • 250 γρ. Lurpak Lighter Soft με ελαιόλαδο (λιωμένο)
  • 400 γρ. ζάχαρη μαύρη
  • 500 γρ. αλεύρι
  • 5 αυγά
  • 1 κουταλάκι μπέικιν πάουντερ

Εκτέλεση

Παίρνουμε 2-3 πορτοκάλια τα πλένουμε και τα βράζουμε για μία ώρα. Τα κόβουμε σε κομμάτια αφαιρούμε τα κουκούτσια και τα πολτοποιούμε πολύ καλά. Απ’ αυτά χρησιμοποιούμε τα 260 γρ. Ανακατεύουμε μαζί με το Lurpak Lighter Soft με ελαιόλαδο, χτυπάμε τ’ αυγά μαζί με τη ζάχαρη έως ότου αφρατέψουν. Ανακατεύουμε με το προηγούμενο μείγμα, προσθέτουμε το αλεύρι, το μπέϊκιν πάουντερ. Τοποθετούμε το μείγμα σε μια φόρμα του κέικ σιλικόνης ή μια απλή φόρμα βουτυρωμένη και αλευρωμένη. Πασπαλίζουμε με λίγη μαύρη ζάχαρη. Ψήνουμε για μισή ώρα σε προθερμασμένο φούρνο στους 180ο C και άλλη μισή ώρα στους 160ο C. Αφήνουμε να κρυώσει. Απο τον Στέλιο Παρλιάρο