Μους Σοκολάτα από τον Στέλιο Παρλιάρο

Μους Σοκολάτα από τον Στέλιο Παρλιάρο

Χρόνος προετοιμασίας: 15΄
Rating (1 votes)

My rating

Μους Σοκολάτα από τον Στέλιο Παρλιάρο

Χρόνος προετοιμασίας: 15΄

Συνταγή για 12 μερίδες

  • 400 γρ. κουβερτούρα (55% κακάο)
  • 200 γραμμάρια κρέμα γάλακτος (36% λιπαρά)
  • 200 γρ. βούτυρο Lurpak
  • 7 ασπράδια αυγού
  • 80 γρ. ζάχαρη κοινή

Εκτέλεση

Λιώνουμε την κουβερτούρα σε μπεν-μαρί και σε χωριστή κατσαρόλα ζεσταίνουμε την κρέμα γάλακτος μαζί με το βούτυρο Lurpak (να μη βράσει). Aνακατεύουμε καλά μέχρι να λιώσει το βούτυρο Lurpak και ρίχνουμε το μείγμα αυτό στη λιωμένη σοκολάτα. Xτυπάμε το ασπράδι αυγού μαζί με τη ζάχαρη σε χαμηλή ταχύτητα στο μίξερ έως ότου η μαρέγκα αφρίσει και ασπρίσει. Pίχνουμε τη μαρέγκα στο μείγμα της σοκολάτας, ανακατεύουμε καλά και γεμίζουμε μπώλ. απο τον Στέλιο Παρλιάρο