Σαλάτα με σπαράγγια, τοματίνια και φασολάκια

Σαλάτα με σπαράγγια, τοματίνια και φασολάκια

Χρόνος προετοιμασίας 20 λεπτά Χρόνος βρασίματος 7 λεπτά
Rating (0 votes)

My rating

Σαλάτα με σπαράγγια, τοματίνια και φασολάκια

Χρόνος προετοιμασίας 20 λεπτά Χρόνος βρασίματος 7 λεπτά

  • 30 μεγάλα τοματίνια
  • 200 γρ. φασολάκια
  • 20 σπαράγγια φρέσκα
  • 4 κουταλιές κουκουνάρι
  • 12 φέτες Arla Delite Active 5%
  • 100 γραμμάρια μικρά τρυφερά φύλλα απο σπανάκι
  • 4 κουταλιές ελαιόλαδο
  • 1 κουταλάκι ξύδι μπαλσάμικο
  • αλάτι
  • φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση

Για να φτιάξετε τη σαλάτα με τα τοματίνια και τα σπαράγγια: Σε μία κατσαρόλα με βραστό αλατισμένο νερό βάζετε τα φασολάκια και τα σπαράγγια τα οποία έχετε καθαρίσει να βράσουν για 7 λεπτά. Όταν περάσει ο χρόνος των επτά λεπτών τα στραγγίζετε και τα περιχύνετε με κρύο νερό. Σε ένα ξύλο κοπής κόβετε τα μικρά τοματίνια στα τέσσερα τα οποία έχετε πλύνει καλά. Σε ένα μεγάλο μπολ προσθέτετε λίγο αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι και το ξίδι και σιγά σιγά προσθέτετε και τις τέσσερις κουταλιές ελαιόλαδο και ανακατεύετε. Κόβετε τα φασολάκια και τα σπαράγγια σε μικρά κομμάτια και τα προσθέτετε στο μπολ μαζί με τα φύλλα από το σπανάκι και τα τοματίνια και ανακατεύετε καλά. Σερβίρετε την σαλάτα σε ατομικά πιάτα και από πάνω πασπαλίζετε σε κάθε πιάτο μία κουταλιά κουκουνάρι και προσθέτετε σε κάθε πιάτο 3 φέτες Delite 5% κομμένες σε μικρά κομμάτια.

Συμβουλές

Σε μία σαλάτα σαν και αυτή δεν είναι καλό να χρησιμοποιούμε σπαράγγια από κονσέρβα. Μπορείτε να βρείτε πολύ εύκολα πράσινα σπαράγγια στην αγορά και με τον πατατοκαθαριστή θα καθαρίσετε κυκλικά το κάτω μέρος τους.

Ένα μυστικό είναι όταν έχετε βράσει τα σπαράγγια και τα φασολάκια να τα βάλετε σε παγωμένο νερό με παγάκια έτσι ώστε το χρώμα τους να παραμείνει ένα ζωντανό πράσινο.