Κοτόπουλο ζακυνθινό από τον Αλέξανδρο Παπανδρέου

Κοτόπουλο ζακυνθινό από τον Αλέξανδρο Παπανδρέου

προετοιµασία: 30 λεπτά, µαγείρεµα: 30-35 λεπτά
Rating (0 votes)

My rating

Κοτόπουλο ζακυνθινό από τον Αλέξανδρο Παπανδρέου

προετοιµασία: 30 λεπτά, µαγείρεµα: 30-35 λεπτά

  • 4 μπουτάκια κοτόπουλου
  • 200 γρ. σάλτσα ντομάτας
  • 500 γρ. ταλιατέλες
  • 1 ξερό κρεμμύδι κομμένο σε φέτες
  • ποτήρι κόκκινο κρασί
  • 140 γρ. Arla Το Αυθεντικό Δανέζικο Σκληρό Τυρί τριμμένο
  • 2 κουταλιές ελαιόλαδο
  • φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • λίγη κανέλα
  • λίγο μπαχάρι
  • γαρύφαλλα

Εκτέλεση

1. Σε µια βαθιά κατσαρόλα σοτάρετε το κοτόπουλο µε το ελαιόλαδο, ώσπου να αποκτήσει χρώµα από όλες τις πλευρές, και σβήνετε µε το κόκκινο κρασί. 2. Σε ένα τηγάνι σοτάρετε το κρεµµύδι και το προσθέτετε στο κοτόπουλο µαζί µε τη σάλτσα ντοµάτας και τα µπαχαρικά. 3. Βάζετε αλάτι, φρεσκοτριµµένο πιπέρι και σιγοβράζετε το κοτόπουλο για 30-35 λεπτά. 4. Σε µια κατσαρόλα µε αλατισµένο νερό βράζετε τις ταλιατέλες για 10-11 λεπτά και κατόπιν τις σουρώνετε. 5. Τις προσθέτετε στην κατσαρόλα µε το κοτόπουλο και τη σάλτσα, ανακατεύετε και σερβίρετε, προσθέτοντας από πάνω το τριµµένο Arla Αυθεντικό ∆ανέζικο Σκληρό Τυρί. Από τον Σεφ Αλέξανδρο Παπανδρέου