Κοτόπουλο ζακυνθινό από τον Αλέξανδρο Παπανδρέου
  • Arla
  • Συνταγές
  • Κοτόπουλο ζακυνθινό από τον Αλέξανδρο Παπανδρέου

Κοτόπουλο ζακυνθινό από τον Αλέξανδρο Παπανδρέου

1 5
Από τον Σεφ Αλέξανδρο Παπανδρέου
https://www.arlafoods.gr/recipes-in-greek/-----12345/

Εκτέλεση

  • 1. Σε µια βαθιά κατσαρόλα σοτάρετε το κοτόπουλο µε το ελαιόλαδο, ώσπου να αποκτήσει χρώµα από όλες τις πλευρές, και σβήνετε µε το κόκκινο κρασί.
  • 2. Σε ένα τηγάνι σοτάρετε το κρεµµύδι και το προσθέτετε στο κοτόπουλο µαζί µε τη σάλτσα ντοµάτας και τα µπαχαρικά.
  • 3. Βάζετε αλάτι, φρεσκοτριµµένο πιπέρι και σιγοβράζετε το κοτόπουλο για 30-35 λεπτά.
  • 4. Σε µια κατσαρόλα µε αλατισµένο νερό βράζετε τις ταλιατέλες για 10-11 λεπτά και κατόπιν τις σουρώνετε.
  • 5. Τις προσθέτετε στην κατσαρόλα µε το κοτόπουλο και τη σάλτσα, ανακατεύετε και σερβίρετε, προσθέτοντας από πάνω το τριµµένο Arla Αυθεντικό ∆ανέζικο Σκληρό Τυρί.

Υλικά

4 μπουτάκια κοτόπουλου
Σάλτσα ντομάτας
200 γρ.
Ταλιατέλες
500 γρ.
1 ξερό κρεμμύδια κομμένο σε φέτες
1/2 ποτήρι κόκκινο κρασί
Arla Αυθεντικό Δανέζικο Σκληρό Τυρί τριμμένο
140 γρ.
Ελαιόλαδο
2 κουταλιές
Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Λίγη κανέλα
Λίγο μπαχάρι
2-3 γαρύφαλλα