Χοντρό µακαρόνι µε ντοµάτες στο φούρνο

Χοντρό µακαρόνι µε ντοµάτες στο φούρνο

προετοιµασία: 20 λεπτά, µαγείρεµα: 25-30 λεπτά
Rating (0 votes)

My rating

Χοντρό µακαρόνι µε ντοµάτες στο φούρνο

προετοιµασία: 20 λεπτά, µαγείρεµα: 25-30 λεπτά

  • 500 γρ. χοντρό μακαρόνι
  • 3 ντομάτες κομμένες σε φέτες
  • 5 κουταλιές ελαιόλαδο
  • φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • 2 κουταλάκια ζάχαρη
  • 6 αγκινάρες καθαρισµένες και κοµµένες σε µικρά κοµµάτια
  • 100 γρ. Regato Arla τριμμένο
  • 2 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
  • 2 κουταλιές κάπαρη
  • 20 ελιές
  • αλάτι
  • 100 γρ. σάλτσα σαντορινιά

Εκτέλεση

1. Σε µια κατσαρόλα µε αλατισµένο νερό βράζετε το χοντρό µακαρόνι για 10-11 λεπτά. 2. Όταν βράσουν, τα σουρώνετε και τα περιχύνετε µε κρύο νερό. 3. Ζεσταίνετε ένα µεγάλο βαθύ αντικολλητικό τηγάνι και σοτάρετε µε 2 κουταλιές ελαιόλαδο τις αγκινάρες. 4. Στρώνετε τις φέτες από τις ντοµάτες και τις σοταρισµένες αγκινάρες σε ένα ταψί, ρίχνετε 2 κουταλιές ελαιόλαδο και πασπαλίζετε µε αλάτι, ζάχαρη και φρεσκοτριµµένο πιπέρι. 5. Βάζετε το ταψί στο φούρνο και ψήνετε στους 170ο C, στον αέρα, για 25-30 λεπτά. 6. Στη συνέχεια, στην κατσαρόλα όπου βράσατε το χοντρό µακαρόνι σοτάρετε µε µία κουταλιά ελαιόλαδο τα ψιλοκοµµένα κρεµµυδάκια και προσθέτετε την κάππαρη, τις ελιές και το φρεσκοτριµµένο πιπέρι. 7. Ανακατεύετε και προσθέτετε τη σάλτσα και τα βρασµένα ζυµαρικά, καθώς και τις ψηµένες ντοµάτες και αγκινάρες. 8. Ανακατεύετε καλά και σερβίρετε σε ατοµικά πιάτα, πασπαλίζοντας µε το τριµµένο Arla το Αυθεντικό ∆ανέζικο Regato. Από τον Σεφ Αλέξανδρο Παπανδρέου