Σικορέ με μπλε τυρί και καρύδια

Σικορέ με μπλε τυρί και καρύδια

Χρόνος προετοιμασίας 15 λεπτά
https://www.arlafoods.gr/recipes-in-greek/-----123/

Εκτέλεση

  • 1. Σε ένα ξύλο κοπής κόβετε τα σικορέ αφαιρώντας τα πρώτα τρία εκατοστά από την ρίζα γιατί είναι κομμάτι πολύ πικρό.
  • 2. Τα υπόλοιπα φύλλα τα κόβουμε σε μικρότερα κομμάτια και τα μικρά εσωτερικά φύλλα τα αφήνουμε ολόκληρα και τα τοποθετούμε όλα σε ένα μπολ.
  • 3. Πλένετε και κόβετε τα τοματίνια στην μέση και τα προσθέτετε και αυτά μαζί με τα φυλλαράκια από το μυρώνι στο μπολ.
  • 4. Σε ένα τηγάνι με δύο κουταλιές ελαιόλαδο σοτάρετε για δύο λεπτά τα καρύδια μέχρι να πάρουν λίγο χρώμα.
  • 5. Τα προσθέτετε μαζί με το μπλε τυρί, το υπόλοιπο ελαιόλαδο, και αλάτι στο μπολ και ανακατεύετε απαλά την σαλάτα.
  • 6. Σερβίρετε σε πιάτα για σαλάτα προσθέτοντας λίγο φρεσκοτριμμένο πιπέρι από πάνω.

Υλικά

4 σικορέ
Καρύδια ψίχα
80 γραμμάρια
Μπλε τυρί
150 γρ.
24 τοματίνια
1/2 ματσάκι φρέσκο μυρώνι ( τα φυλλαράκια)
Ελαιόλαδο
8 κουταλιές
Αλάτι
Πιπέρι