Ζυμαρικά με σάλτσα ντομάτας και μπέικον

Ζυμαρικά με σάλτσα ντομάτας και μπέικον

Rating (0 votes)

My rating

Ζυμαρικά με σάλτσα ντομάτας και μπέικον

  • 300 γρ. μπέικον σε φέτες
  • 25 γρ. βούτυρο Lurpak
  • 400 γρ. αποφλοιωμένες ντομάτες (σε κονσέρβα)
  • 100 ml κόκκινο κρασί
  • 2 κουταλάκια του γλυκού θυμάρι
  • 1 κουταλιά της σούπας ζάχαρη
  • 600 γρ. ζυμαρικά
  • 100 ml ζεστό νερό (από τα ζυμαρικά)
  • κουταλάκι του γλυκού αλάτι
  • φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • 200 γρ. Arla Το Αυθεντικό Δανέζικο Σκληρό Τυρί τριμμένο

Εκτέλεση

Κόβουμε το μπέικον σε μικρά κομμάτια. Ζεσταίνουμε το βούτυρο Lurpak στο τηγάνι μέχρι να αποκτήσει ένα απαλό χρυσό χρώμα και τσιγαρίζουμε το μπέικον σε δυνατή φωτιά για περίπου 3 λεπτά. Χαμηλώνουμε τη φωτιά και τσιγαρίζουμε για επιπλέον 3 λεπτά μέχρι να γίνει τραγανό και να αποκτήσει καφέ χρώμα. Στη συνέχεια το τοποθετούμε σε απορροφητικό χαρτί. Στο τηγάνι προσθέτουμε τις ντομάτες, το κόκκινο κρασί, το θυμάρι, τη ζάχαρη και τα μαγειρεύουμε σε χαμηλή φωτιά, με σκεπασμένο το τηγάνι, για περίπου 20 λεπτά. Μαγειρεύουμε τα ζυμαρικά σύμφωνα με τις οδηγίες του πακέτου. Πριν τα σουρώσουμε, κρατάμε στην άκρη 100 ml από το νερό που βράσαμε τα μακαρόνια. Προσθέτουμε τα κομματάκια του μπέικον και το νερό στην σάλτσα ντομάτας. Καρυκεύουμε με αλάτι και πιπέρι. Τοποθετούμε τα ζυμαρικά στην σάλτσα ντομάτας και ανακατεύουμε καλά. Σερβίρουμε το Αυθεντικό Δανέζικο σκληρό τυρί τριμμένο σε ξεχωριστό μπολ.

Συμβουλές

Συνοδεύεται με: Πράσινη σαλάτα