Πουτίγκα με ρούμι και σάλτσα καραμέλας

Πουτίγκα με ρούμι και σάλτσα καραμέλας

Rating (0 votes)

My rating

Πουτίγκα με ρούμι και σάλτσα καραμέλας

  • 20 σαβουαγιάρ
  • ρούμι μαύρο
  • ξερό βερύκοκα και ξανθές σταφίδες
  • 10 δαμάσκηνα
  • φλιτζάνι ζάχαρη
  • 200 γρ. βούτυρο Lurpak ανάλατο
  • 2 φλιτζάνια νερό
  • 4 αυγά
  • 1 φλιτζάνι αμυγδαλόψιχα τριμμένη
  • φλιτζάνι φουντούκια τριμμένο
  • 1 φλιτζάνι βύσσινα κομπόστα
  • 2 κουταλιές ξύσμα απο πορτοκάλια και λεμόνι

Εκτέλεση

Κόβετε τα σαβουαγιάρ σε μικρά κομμάτια και τα βάζετε σε ένα μπολ. Βάζετε από το βράδυ τα βερίκοκα, τα δαμάσκηνα και τις σταφίδες σε νερό να μαλακώσουν. Τα στραγγίζετε, τα κόβετε σε κομματάκια και τα προσθέτετε στο μπολ με τα σαβουαγιάρ. Πολτοποιείτε στο μπλέντερ τα δαμάσκηνα. Χτυπάτε στον κάδο του μίξερ τη ζάχαρη, το βούτυρο, τα αυγά και τα προσθέτετε στο μπολ με τα σαβουαγιάρ. Προσθέτετε το ρούμι, την αμυγδαλόψιχα, τα φουντούκια, το βύσσινο, το ξύσμα και τον πολτό από τα δαμάσκηνα και ανακατεύετε. Αλείφετε με βούτυρο και πασπαλίζετε με ζάχαρη μία ειδική φόρμα για πουτίγκα. Αδειάζετε το μείγμα, σκεπάζετε με αλουμινόχαρτο και βάζετε τη φόρμα σε ένα ταψί με νερό που να καλύπτει τα ¾ της φόρμας. Ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 150°C για μία ώρα. Όταν κρυώσει λίγο η πουτίγκα, τη βγάζετε από τη φόρμα αναποδογυρίζοντας τη σε μία πιατέλα. Περιχύνετε την πουτίγκα με τη σάλτσα καραμέλας.