Τορτελίνια µε προσούτο και µπλε τυρί Castello Danablu
  • Arla
  • Συνταγές
  • Τορτελίνια µε προσούτο και µπλε τυρί Castello Danablu

Τορτελίνια µε προσούτο και µπλε τυρί Castello Danablu

Τορτελίνια µε προσούτο και µπλε τυρί Castello Danablu από τον Αλέξανδρο Παπανδρέου
https://www.arlafoods.gr/recipes-in-greek/------castello-danablu/

Εκτέλεση

  • 1. Βάζετε σε µια κατσαρόλα 2 λίτρα νερό και 1 κουταλιά χοντρό αλάτι και βράζετε τα τορτελίνια για 5-6 λεπτά.
  • 2. Τα σουρώνετε και στην ίδια κατσαρόλα προσθέτετε δύο κουταλιές ελαιόλαδο.
  • 3. Μόλις ζεσταθεί, σοτάρετε µε µια κουτάλα το κρεµµύδι και ρίχνετε τα τορτελίνια.
  • 4. Ανακατεύετε και προσθέτετε τις λιαστές ντοµάτες και το µπλε τυρί Castello Danablu, λίγο αλάτι και φρεσκοτριµµένο πιπέρι.
  • 5. Σερβίρετε σε βαθιά ατοµικά πιάτα και προσθέτετε σε κάθε πιάτο µία φέτα προσούτο, κοµµένη σε µικρά κοµµάτια, και φρέσκια ρίγανη.
  • 6. Συνοδεύετε µε ένα δυνατό λευκό κρασί.

Υλικά

Τορτελίνια γεμιστά με προσούτο
500 γρ.
1 κρεμμύδια ψιλοκομμένο
Μπλε τυρί Castello Danablu
200 γρ.
Λιαστές ντομάτες ψιλοκομμένες
100 γρ.
Ελαιόλαδο
2 κουταλιές
Αλάτι
Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Λίγη φρέσκια ρίγανη