Τορτελίνια µε προσούτο και µπλε τυρί Castello Danablu

Τορτελίνια µε προσούτο και µπλε τυρί Castello Danablu

Τορτελίνια µε προσούτο και µπλε τυρί Castello Danablu από τον Αλέξανδρο Παπανδρέου
Rating (0 votes)

My rating

Τορτελίνια µε προσούτο και µπλε τυρί Castello Danablu

Τορτελίνια µε προσούτο και µπλε τυρί Castello Danablu από τον Αλέξανδρο Παπανδρέου

  • 500 γρ. τορτελίνια γεμιστά με προσούτο
  • 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 200 γρ. μπλε τυρί Castello Danablu
  • 100 γρ. λιαστές ντομάτες ψιλοκομμένες
  • 2 ελαιόλαδο
  • αλάτι
  • φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • λίγη φρέσκια ρίγανη

Εκτέλεση

1. Βάζετε σε µια κατσαρόλα 2 λίτρα νερό και 1 κουταλιά χοντρό αλάτι και βράζετε τα τορτελίνια για 5-6 λεπτά. 2. Τα σουρώνετε και στην ίδια κατσαρόλα προσθέτετε δύο κουταλιές ελαιόλαδο. 3. Μόλις ζεσταθεί, σοτάρετε µε µια κουτάλα το κρεµµύδι και ρίχνετε τα τορτελίνια. 4. Ανακατεύετε και προσθέτετε τις λιαστές ντοµάτες και το µπλε τυρί Castello Danablu, λίγο αλάτι και φρεσκοτριµµένο πιπέρι. 5. Σερβίρετε σε βαθιά ατοµικά πιάτα και προσθέτετε σε κάθε πιάτο µία φέτα προσούτο, κοµµένη σε µικρά κοµµάτια, και φρέσκια ρίγανη. 6. Συνοδεύετε µε ένα δυνατό λευκό κρασί. Από τον Σεφ Αλέξανδρο Παπανδρέου