Σολομός σοτέ με σάλτσα βουτύρου και σχοινόπρασο

Σολομός σοτέ με σάλτσα βουτύρου και σχοινόπρασο

Rating (1 votes)

My rating

Σολομός σοτέ με σάλτσα βουτύρου και σχοινόπρασο

  • 2 φιλέτα σολομού
  • 150 γραμμάρια βούτυρο LURPAK
  • ψιλοκομμένο σχοινόπρασο
  • αλάτι
  • φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση

Τοποθετείτε ένα αντικολλητικό τηγάνι σε δυνατή φωτιά να ζεσταθεί καλά και ψήνετε 2 φιλέτα σολομού για 5-6 λεπτά από κάθε πλευρά ανάλογα και με το πάχος των φιλέτων. Για την σάλτσα βουτύρου τοποθετείτε ένα μικρό κατσαρολάκι σε μέτρια φωτιά μαζί με 3 κουταλιές νερό. Μόλις το νερό ξεκινάει και σιγοβράζει ρίχνετε το πρώτο κυβάκι βουτύρου Lurpak μέσα ανακατεύοντας συνεχόμενα με ένα σύρμα σε κυκλικές κινήσεις και σε οχτάρια. Μόλις λιώσει το βούτυρο Lurpak προσθέτετε το επόμενο και συνεχίζετε την ίδια τεχνική μέχρι να τελειώσουν όλα τα κυβάκια που είναι συνολικά 150 γραμμάρια. Όταν η σάλτσα είναι έτοιμη προσθέτετε ψιλοκομμένο σχοινόπρασο, αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι, ανακατεύετε μια τελευταία φορά και την αποσύρετε από την φωτιά. Σερβίρετε τα φιλέτα σολομού σε ατομικά πιάτα με την σάλτσα βουτύρου από πάνω.