Σαρλότ με φράουλες από τον Στέλιο Παρλιάρο

Σαρλότ με φράουλες από τον Στέλιο Παρλιάρο

Rating (0 votes)

My rating

Σαρλότ με φράουλες από τον Στέλιο Παρλιάρο

  • 1 πακέτο μπισκότα σαβουαγιάρ ή μπισκότα πτι μπερ ή μπισκότα Μιράντα
  • γάλα για το βούτηγμα
  • 300 γρ. φρέσκο τυρί κρέμα Arla Buko
  • ζελατίνη (7,5γρ.)
  • 300 γραμμάρια κρέμα γάλακτος 36% Arla σε παχύρρευστη μορφή
  • 100 γρ. ζάχαρη άχνη
  • 400 γραμμάρια φράουλες (καθαρό βάρος)

Εκτέλεση

Ανακατεύουμε τη ζάχαρη με το μισό από το τυρί Buko το οποίο έχουμε βγάλει από το ψυγείο αρκετή ώρα πριν, έτσι ώστε να έχει θερμοκρασία δωματίου. Λιώνουμε τη ζελατίνα σε λίγο ζεστό νερό αφού προηγουμένως την έχουμε μαλακώσει σε κρύο και την ανακατεύουμε με το μείγμα του τυριού. Προσθέτουμε το υπόλοιπο τυρί, ανακατεύοντας και στο τέλος ρίχνουμε την παχύρρευστη κρέμα γάλακτος Arla . ΣΥΝΑΡΜΟΛΟΓΗΣΗ: Σε μία ψηλή φόρμα τοποθετούμε μία λαδόκολλα στις διαστάσεις του πάτου. Βάζουμε πάνω από αυτήν το 1/3 της κρέμας, ψιλοκόβουμε τα 100 γρ. φράουλες και καλύπτουμε με τα μπισκότα της αρεσκείας μας τα οποία έχουμε προηγουμένως βουτήξει για πολύ λίγο μέσα στο γάλα. Επαναλαμβάνουμε την ίδια διαδικασία για άλλες δύο φορές με τα υπόλοιπα υλικά. Αφήνουμε στο ψυγείο να σταθεροποιηθεί πολύ καλά και ξεφορμάρουμε βουτώντας τη φόρμα σε καυτό νερό. Κολλάμε περιφερειακά μπισκότα και γαρνίρουμε την επιφάνεια με τις υπόλοιπες φράουλες. Από τον Στέλιο Παρλιάρο