Μπακλαβάς με καρύδι από τον Στέλιο Παρλιάρο

Μπακλαβάς με καρύδι από τον Στέλιο Παρλιάρο

Χρόνος προετοιμασίας: 40 λεπτά Χρόνος ψησίματος: 1 ώρα
Rating (7 votes)

My rating

Μπακλαβάς με καρύδι από τον Στέλιο Παρλιάρο

Χρόνος προετοιμασίας: 40 λεπτά Χρόνος ψησίματος: 1 ώρα

Συνταγή για 24 μερίδες

  • 500 γρ. φύλλα κρούστας
  • 500 γρ. βούτυρο Lurpak
  • 300 γραμμάρια καρύδια τριμμένο

Υλικά για το σιρόπι:

  • 500 γρ. ζάχαρη
  • 400 γρ. νερό
  • 1 κλωναράκι κανέλα
  • 1 κουταλάκι του γλυκού γλυκόζη

Εκτέλεση

Βράζουμε τη ζάχαρη, το νερό, το ξυλάκι κανέλας και τη γλυκόζη για 5 λεπτά. Αποσύρουμε από τη φωτιά, αφαιρούμε τη κανέλα. Λιώνουμε το βούτυρο Lurpak αλλά δεν το καίμε. Βουτυρώνουμε ένα ταψί μακρόστενο μεγέθους των διαστάσεων του φύλλου κρούστας και απλώνουμε το ένα φύλλο. Βουτυρώνουμε ξανά χρησιμοποιώντας τα μισά φύλλα. Πασπαλίζουμε όλη την επιφάνεια με τα καρύδια. Καλύπτουμε τα καρύδια με τα υπόλοιπα φύλλα και τα βουτυρώνουμε όλα ένα–ένα. Βάζουμε το ταψί στο ψυγείο να παγώσει για να μπορέσουμε να το κόψουμε. Κόβουμε σε μικρά τετράγωνα κομμάτια και ψήνουμε σε χαμηλό φούρνο στους 150οC για 1 ώρα περίπου. Βγάζουμε από το φούρνο και σιροπιάζουμε με το σιρόπι ζεστό.