Κανταΐφι αλμυρό από την Νίκη Παρλιάρου-Χρυσανθίδου

Κανταΐφι αλμυρό από την Νίκη Παρλιάρου-Χρυσανθίδου

Χρόνος προετοιμασίας: 12 λεπτά
Rating (0 votes)

My rating

Κανταΐφι αλμυρό από την Νίκη Παρλιάρου-Χρυσανθίδου

Χρόνος προετοιμασίας: 12 λεπτά

Συνταγή για 9 μερίδες

  • 1/2 κιλό κανταϊφι
  • 250 γρ. βούτυρο λιωμένο Lurpak
  • 250 γρ. τριμμένη γραβιέρα Δανίας "Arla"
  • 250 γρ. blue cheese Castello Danablu τεμαχισμένο
  • 250 γρ. Regato Arla (ή κάποιο άλλο, κατάλληλο για ψήσιμο)
  • κιλό γάλα
  • 3 αυγά
  • πιπέρι

Εκτέλεση

Σε ένα πυρέξ στρώνουμε το μισό κανταΐφι. Ραντίζουμε με το μισό από το λιωμένο βούτυρο Lurpak, απλώνουμε όλα τα τυριά και το πιπέρι. Στρώνουμε το υπόλοιπο κανταΐφι και το ραντίζουμε με το υπόλοιπο βούτυρο Lurpak. Χτυπάμε τα αυγά με το γάλα, περιχύνουμε το κανταΐφι και το ψήνουμε στους 180C μέχρι να ροδίσει. Μια συνταγή της Νίκης Παρλιάρου-Χρυσανθίδου