Φιλετάκια κοτόπουλου µιλανέζε µε σκληρό τυρί ∆ανίας

Φιλετάκια κοτόπουλου µιλανέζε µε σκληρό τυρί ∆ανίας

προετοιµασία: 15 λεπτά, τηγάνισµα: 2 λεπτά, ψήσιµο: 10 λεπτά
Rating (0 votes)

My rating

Φιλετάκια κοτόπουλου µιλανέζε µε σκληρό τυρί ∆ανίας

προετοιµασία: 15 λεπτά, τηγάνισµα: 2 λεπτά, ψήσιµο: 10 λεπτά

  • 4 φιλέτα απο στήθος κοτόπουλου
  • 3 κρόκους αυγού
  • 50 γρ. Arla Το Αυθεντικό Δανέζικο Σκληρό Τυρί τριμμένο
  • 150 γρ. φρυγανιές τριμμένη
  • 150 γρ. αλεύρι
  • 1 κουταλάκι ψιλοκομμένο μαϊντανό
  • 3 κουταλιές ελαιόλαδο
  • βούτυρο Lurpak
  • αλάτι
  • φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση

1. Σε ένα βαθύ πιάτο χτυπάτε καλά µε ένα πιρούνι τους τρεις κρόκους µαζί µε δύο κουταλιές κρύο νερό. 2. Σε ένα µπολ ανακατεύετε καλά την τριµµένη φρυγανιά µαζί µε το τριµµένο Arla Αυθεντικό ∆ανέζικο Σκληρό Τυρί και τον ψιλοκοµµένο µαϊντανό και σε ένα άλλο πιάτο κοσκινίζετε το αλεύρι. 3. Πασπαλίζετε τα φιλέτα κοτόπουλου µε αλάτι και φρεσκοτριµµένο πιπέρι και στη συνέχεια τα περνάτε από το αλεύρι και τα τινάζετε καλά. Ύστερα τα περνάτε από τους κρόκους αυγού και τέλος από το µείγµα φρυγανιάς, τριµµένου τυριού και ψιλοκοµµένου µαϊντανού. 4. Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι ζεσταίνετε, σε δυνατή φωτιά, το ελαιόλαδο και το βούτυρο και τα τηγανίζετε για ένα λεπτό από κάθε πλευρά. 5. Κατόπιν τα ψήνετε σε προθερµασµένο φούρνο, στους 200ο C, για 10 λεπτά. 6. Μπορείτε να τα σερβίρετε µε λίγη ρόκα, ή µε φρέσκα ζυµαρικά, ή µε ένα απλό ριζότο µε λευκό κρασί. Από τον Σεφ Αλέξανδρο Παπανδρέου