Ατομικές τάρτες με πράσο και ανάμεικτα τυριά

Ατομικές τάρτες με πράσο και ανάμεικτα τυριά

Χρόνος προετοιμασίας: 45 λεπτά Χρόνος ψυγείου: 30 λεπτά (έως 1 ημέρα) Χρόνος ψησίματος: 30- 35 λεπτά
Rating (0 votes)

My rating

Ατομικές τάρτες με πράσο και ανάμεικτα τυριά

Χρόνος προετοιμασίας: 45 λεπτά Χρόνος ψυγείου: 30 λεπτά (έως 1 ημέρα) Χρόνος ψησίματος: 30- 35 λεπτά

  • 2 πράσα (το λευκό κομμάτι) ψιλοκομμένο
  • 2 φρέσκα κρεμμυδάκια
  • 80 γρ. τριμμένο Regato Arla
  • 100 γρ. κατσικίσιο τυρί
  • 2 αυγά
  • αλάτι
  • φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • 40 ml γάλα

Για την τάρτα:

  • 250 γραμμάρια αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
  • 125 γραμμάρια βούτυρο
  • 1 κρόκος μεσαίου αυγού
  • ml νερό
  • 30 γρ. επιπλέον αλεύρι

Εκτέλεση

Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι τσιγαρίζετε τα φρέσκα κρεμμυδάκια μαζί με τα πράσα μέχρι να μαραθούν και να είναι ψημένα με μία κουταλιά βούτυρο και μια κουταλιά ελαιόλαδο. Στην συνέχεια τα αφήνετε σε ένα μπολ να κρυώσουν. Μόλις έχουν κρυώσει προσθέτετε το Regato, το κατσικίσιο τυρί, τα αυγά, το γάλα, αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι και ανακατεύετε καλά. Κοσκινίζετε το αλεύρι, προσθέτετε το αλάτι και τον κρόκο του αβγού στο μπολ του μίξερ. Χτυπάτε σε μέτρια ταχύτητα μαζί με τα κομμάτια βούτυρο. Όταν η ζύμη αρχίζει να μοιάζει με ψίχουλα ρίχνετε το κρύο νερό και χτυπάτε για 1-2 λεπτά ακόμα. Μεταφέρετε την ζύμη σε μια αλευρωμένη επιφάνεια και ζυμώνετε για λίγα λεπτά μέχρι να γίνει η ζύμη. Τυλίγετε την ζύμη με πλαστική μεμβράνη και αφήνετε στο ψυγείο για 30 λεπτά. Ανοίγετε την ζύμη με έναν πλάστη σε καθαρή και αλευρωμένη επιφάνεια και φτιάχνετε τέσσερα μικρά ταρτάκια με διάμετρο από 10 έως 12 εκατοστά. Ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 220Ο C για 10 λεπτά τοποθετώντας μια λαδόκολλα με φασόλια για βάρος. Αφαιρείτε την λαδόκολλα και ψήνετε για άλλα 10 λεπτά. Στην συνέχεια προσθέτετε στις τάρτες την γέμιση με τα πράσα και τα τυριά και ψήνετε στην ίδια θερμοκρασία για 12-15 λεπτά. Ιδανικά σερβίρετε σε θερμοκρασία δωματίου.

Συμβουλές

Η παραπάνω συνταγή περιλαμβάνεται στο βιβλίο Εύκολες Συνταγές με Τυριά του σεφ Αλέξανδρου Παπανδρέου, το οποίο κυκλοφόρησε τον Ιούνιο 2010 απο τις Εκδόσεις Ψυχογιός