Πράσινα λαχανικά πασπαλισμένα με σουσάμι και κρέμα

Πράσινα λαχανικά πασπαλισμένα με σουσάμι και κρέμα

Rating (0 votes)

My rating

Πράσινα λαχανικά πασπαλισμένα με σουσάμι και κρέμα

  • 400 γρ. φρέσκα μπρόκολα
  • 320 γρ. λεπτά φασολάκια
  • 4 μικρά κολοκυθάκια
  • 30 γρ. βούτυρο Lurpak
  • χυμό απο δύο λεμόνια
  • 80 ml κρέμα γάλακτος
  • 2 κουταλιές της σούπας λευκό σουσάμι
  • αλάτι
  • φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση

Πλένετε καλά όλα τα πράσινα λαχανικά και στην συνέχεια τα κόβετε. Κόβετε τα κολοκυθάκια σε μακρόστενα κομμάτια και το μπρόκολο σε μικρά μπουκετάκια και τα φασολάκια κομμένα σε δύο κομμάτια. Σε βραστό αλατισμένο νερό τα βράζετε ένα ένα ( όχι πολύ να κρατάνε στο βράσιμο) και στην συνέχεια τα σουρώνετε και τα περιχύνετε με κρύο νερό έτσι ώστε να κρατήσουν το ζωντανό πράσινο χρώμα τους. Σε ένα μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι προσθέτετε το βούτυρο και σοτάρετε όλα μαζί τα λαχανικά σε δυνατή φωτιά και σβήνετε με τον χυμό λεμονιού και αφήνετε να εξατμιστεί στο μισό. Προσθέτετε στην συνέχεια την κρέμα γάλακτος αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι και ανακατεύετε. Μόλις η κρέμα δέσει σερβίρετε σε ατομικά πιάτα πασπαλίζοντας με το σουσάμι.

Συμβουλές

Την ίδια συνταγή μπορείτε να την κάνετε και με άλλα λαχανικά αναλόγως με την εποχή