Σαλάτα με ρεβίθια, φρέσκο σκόρδο και μυρώνια

Σαλάτα με ρεβίθια, φρέσκο σκόρδο και μυρώνια

Χρόνος προετοιμασίας: 35 λεπτά Χρόνος βρασίματος: 30 λεπτά
Rating (0 votes)

My rating

Σαλάτα με ρεβίθια, φρέσκο σκόρδο και μυρώνια

Χρόνος προετοιμασίας: 35 λεπτά Χρόνος βρασίματος: 30 λεπτά

  • 400 γρ. ρεβίθια
  • 2 φρέσκα σκόρδο ψιλοκομμένα
  • 1 ματσάκι μυρώνι ψιλοκομμένο
  • 1 ξερό κρεμμύδι
  • 100 γρ. Arla σκληρό τυρί τριμμένο
  • 100 ml ελαιόλαδο
  • χυμό απο ενα λεμόνι
  • 1 κουταλάκι μουστάρδα
  • αλάτι
  • φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση

1. Σε ένα μεγάλο μπολ από το προηγούμενο βράδυ βάζετε τα ρεβίθια να φουσκώσουν μέχρι το πρωί. 2. Σε κατσαρόλα με αλατισμένο νερό τα βράζετε για 30 λεπτά μαζί με ένα ολόκληρο ξερό κρεμμύδι και στην συνέχεια τα σουρώνετε και τα τοποθετείτε σε ένα μπολ και τα αφήνετε να κρυώσουν. 3. Σε ένα μικρό μιξεράκι η σε ένα μπολ με ένα σύρμα ανακατεύετε την μουστάρδα μαζί με τον χυμό λεμονιού και το ελαιόλαδο και προσθέτετε αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι. 4. Περιχύνετε τα ρεβίθια με το παραπάνω μείγμα και προσθέτετε τα φρέσκα σκόρδα ψιλοκομμένα, το μυρώνι και το σκληρό κίτρινο τυρί και ανακατεύετε. 5. Σερβίρετε σε βαθιά ατομικά μπολ.

Συμβουλές

Το φρέσκο σκόρδο το βρίσκετε εύκολα τους μήνες Δεκέμβριο και Ιανουάριο και στην όψη είναι ίδιο με τα φρέσκα κρεμμυδάκια

Η παραπάνω συνταγή περιλαμβάνεται στο βιβλίο Εύκολες Συνταγές για Σαλάτες του σεφ Αλέξανδρου Παπανδρέου, το οποίο κυκλοφόρησε τον Ιούνιο 2010 απο τις Εκδόσεις Ψυχογιός