Εύκολη Πουτίγκα με τυριά και καπνιστό ζαμπόν

Εύκολη Πουτίγκα με τυριά και καπνιστό ζαμπόν

Χρόνος προετοιμασίας: 15 λεπτά Χρόνος ψησίματος: 30 λεπτά
Rating (0 votes)

My rating

Εύκολη Πουτίγκα με τυριά και καπνιστό ζαμπόν

Χρόνος προετοιμασίας: 15 λεπτά Χρόνος ψησίματος: 30 λεπτά

  • 8 φέτες ψωμί του τοστ χωρίς κόρα
  • 300 γρ. ρικότα
  • 300 γρ. τριμμένο Arla Mozzarella
  • 200 γρ. καπνιστό ζαμπόν
  • 120 γραμμάρια τοματάκια κομμένα στα τέσσερα
  • 8 μεσαία αυγά
  • 250 ml γάλα
  • αλάτι

Εκτέλεση

Κόβετε στη μέση τις φέτες του τοστ και τις τοποθετείτε σε καλά βουτυρωμένο πυρίμαχο σκεύος. Τοποθετείτε τα τοματάκια πάνω στο ψωμί και πασπαλίζετε με το τριμμένο Finello. Κόβετε σε λεπτές λωρίδες το ζαμπόν και το απλώνετε σε όλη την επιφάνεια της πουτίγκας. Θρυμματίζετε την ρικότα και την τοποθετείτε στο ταψί. Σε ένα μπολ χτυπάτε τα αβγά με το γάλα και λίγο αλάτι. Αδειάζετε το μείγμα των αβγών στο πυρίμαχο σκεύος και αφήνετε να σταθεί για 5 λεπτά. Ψήνετε την πουτίγκα σε πυρίμαχο σκεύος 35*25 σε προθερμασμένο φούρνο στους 180ο C για 30 λεπτά.