Αυγοφέτες τηγανητές με βούτυρο, τομάτα και τυρί

Αυγοφέτες τηγανητές με βούτυρο, τομάτα και τυρί

Χρόνος προετοιμασίας: 10 λεπτά Χρόνος μαγειρέματος: 5 λεπτά 2 Μερίδες
Rating (0 votes)

My rating

Αυγοφέτες τηγανητές με βούτυρο, τομάτα και τυρί

Χρόνος προετοιμασίας: 10 λεπτά Χρόνος μαγειρέματος: 5 λεπτά 2 Μερίδες

  • 3 αυγά μεσαία
  • φλιτζανιού γάλα φρέσκο
  • 1 κουταλιά κέτσαπ
  • 4 φέτες ψωμί για τοστ
  • 4 φέτες τυρί Arla Delite Active 5%
  • 2 κουταλιές βούτυρο Lurpak
  • 2 ντομάτας κομμένες σε μικρά κομμάτια
  • αλάτι
  • φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση

Σε ένα βαθύ πιάτο ανακατεύετε με ένα πιρούνι τα αυγά μαζί το γάλα και την κέτσαπ. Κόβετε τις φέτες του τοστ στη μέση και διαγώνια. Στην συνέχεια βουτάτε στο μείγμα μια μια τις φέτες του ψωμιού μέχρι να απορροφήσουν από το μείγμα αυγού και γάλατος και μετά τις στραγγίζετε ελαφρώς για να τις τηγανίσετε. Σε ένα μεγάλο τηγάνι ζεσταίνετε το βούτυρο κι όταν αυτό κάψει ρίχνετε τις φέτες. Τηγανίζετε 2 λεπτά ή μέχρι να ροδίσουν από κάθε πλευρά. Το αφαιρείτε και προσθέτετε στο ίδιο τηγάνι χωρίς να το πλύνετε τις τομάτες. Τις σοτάρετε για 2-3 λεπτά και προσθέτετε αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι. Σερβίρετε τις αυγόφετες ζεστές σε ένα ατομικό πιάτο και από πάνω προσθέτετε τις σοταρισμένες τομάτες καθώς και το Delite 17% κομμένο σε λεπτές λωρίδες. Συμβουλές και μυστικά: Οι αυγόφετες σερβίρονται εκτός από αλμυρές με διάφορες μαρμελάδες ή απλά με ζάχαρη Για αυτή την συνταγή καλό είναι τα αυγά και το γάλα να βρίσκονται σε θερμοκρασία δωματίου.