Σπιτικές κοτομπουκιές παναρισμένες με σουσάμι και βούτυρο Lurpak

Σπιτικές κοτομπουκιές παναρισμένες με σουσάμι και βούτυρο Lurpak

Rating (0 votes)

My rating

Σπιτικές κοτομπουκιές παναρισμένες με σουσάμι και βούτυρο Lurpak

  • 2 φιλέτα στήθος κοτόπουλου
  • 4 κουταλιές βούτυρο Lurpak λιωμένο
  • 150 γρ. αλεύρι
  • αλάτι
  • φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • 250 γρ. άσπρο σουσάμι
  • 50 γρ. μαύρο σουσάμι

Εκτέλεση

Σε ένα ξύλο κοπής τοποθετείτε τα στήθη κοτόπουλο και με ένα κοφτερό μαχαίρι κόβετε τα στήθη σε μικρά φιλετάκια και τα τοποθετείτε σε ένα μεγάλο μπολ. Πασπαλίζετε με αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι και ανακατεύετε καλά. Σε 3 διαφορετικά μπολ τοποθετείτε το αλεύρι, το λιωμένο βούτυρο Lurpak και το άσπρο με το μαύρο σουσάμι σε ένα μπολ ανακατεμένα. Πανάρετε τα φιλετάκια κοτόπουλο περνώντας τα πρώτα από το μπολ με το αλεύρι, μετά στο μπολ με το βούτυρο και τέλος από το μείγμα με το σουσάμι. Τοποθετείτε τις κοτομπουκιές σε ένα ταψί στρωμένο με αντικολλητικό χαρτί. Ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 190ο κελσίου για 12-14 λεπτά. Όταν οι κοτομπουκιές είναι έτοιμες τις αποσύρουμε από τον φούρνο και με μία σπάτουλα τις τοποθετούμε πάνω σε μία σχάρα για να κρυώσουν λίγο χωρίς να πανιάσουν από κάτω. Μια συνταγή απο τον Αλέξανδρο Παπανδρέου