Βουτυράτη χοιρινή μπριζόλα με ψητά λαχανικά & μοτσαρέλα

Βουτυράτη χοιρινή μπριζόλα με ψητά λαχανικά & μοτσαρέλα

Μια συνταγή του Αλέξανδρου Παπανδρέου απο την εκπομπή CHEF Στον ΑΕΡΑ
Rating (1 votes)

My rating

Βουτυράτη χοιρινή μπριζόλα με ψητά λαχανικά & μοτσαρέλα

Μια συνταγή του Αλέξανδρου Παπανδρέου απο την εκπομπή CHEF Στον ΑΕΡΑ

  • 4 χοιρινές μπριζόλες
  • 6 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
  • 12 κολοκυθάκια
  • 1 πιπεριές Φλωρίνης
  • 5 κουταλιές της σούπας βούτυρο Lurpak
  • 200 γρ. τυρί Arla Mozzarella
  • αλάτι
  • πιπέρι

Εκτέλεση

Τοποθετούμε τις μπριζόλες σε ένα ξύλο κοπής, τις αλείφουμε με 4 κουταλιές ελαιόλαδο και τις πασπαλίζουμε με αλάτι και πιπέρι. Βάζουμε ένα μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι, σε δυνατή φωτιά να ζεσταθεί καλά και θωρακίζουμε τις μπριζόλες, από όλες τις πλευρές, μέχρι να πάρουν χρώμα. Προσθέτουμε μία κουταλιά βούτυρο σε κάθε μπριζόλα. Στη συνέχεια τις βάζουμε σε ένα ταψί και περιχύνουμε με τη σάλτσα από το τηγάνι. Ρίχνουμε αλάτι, πιπέρι και τις ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 180 βαθμούς, για 18 λεπτά.

Για τη γαρνιτούρα

Κόβουμε σε ροδέλες τα κολοκυθάκια και τα βάζουμε σε ένα ταψί. Προσθέτουμε την πιπεριά Φλωρίνης ψιλοκομμένη. Ρίχνουμε ελαιόλαδο, το βούτυρο, αλάτι, πιπέρι και τα ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 180 βαθμούς, για 15 λεπτά. Αφού ψηθούν, προσθέτουμε τη μοτσαρέλα και ξαναβάζουμε τα λαχανικά στο φούρνο για 2 λεπτά, μέχρι να λιώσει η μοτσαρέλα. Σερβίρουμε τις χοιρινές μπριζόλες με τα ψητά λαχανικά και τη λιωμένη μοτσαρέλα.