Κατσικάκι βουτυράτο με λάπαθα, φρέσκο και ξερό κρεμμύδι

Κατσικάκι βουτυράτο με λάπαθα, φρέσκο και ξερό κρεμμύδι

Χρόνος προετοιμασίας: 20 λεπτά Χρόνος Μαγειρέματος: 1 ώρα και 50 λεπτά
Rating (1 votes)

My rating

Κατσικάκι βουτυράτο με λάπαθα, φρέσκο και ξερό κρεμμύδι

Χρόνος προετοιμασίας: 20 λεπτά Χρόνος Μαγειρέματος: 1 ώρα και 50 λεπτά

  • 1400 γρ. κατσικάκι κομμένο σε μερίδες
  • 800 γρ. λάπαθα
  • 140 γρ. βούτυρο Lurpak
  • 1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο
  • 1/2 κουταλιά της σούπας πελτέ απο ντομάτας
  • 6 φρέσκα κρεμμυδάκια χοντροκομμένα
  • 1 μεγάλο ξερό κρεμμύδι χοντροκομμένο
  • 1 κουταλιά της σούπας μουστάρδα
  • αλάτι
  • ανάμεικτα είδη απο πιπέρι
  • ροζ πιπέρι για το τελείωμα

Εκτέλεση

Ζεματίζετε τα λάπαθα για 3 - 4 λεπτά σε βραστό νερό, τα σουρώνετε και τα αφήνετε να στραγγίξουν καλά. Σε μια μεγάλη κατσαρόλα που μπαίνει και στο φούρνο ή σε μια γάστρα που κάνει και για το μάτι της κουζίνας ή σε μια κατσαρόλα με χοντρό πάτο (απλώς στην τελευταία περίπτωση θα μεταφέρετε στη συνέχεια τα υλικά στη γάστρα που έχετε) σοτάρετε το κατσικάκι σε δυνατή φωτιά στο βούτυρο Lurpak και το ελαιόλαδο (1 κουτ. σούπας). Προσθέτετε στο σκεύος τον πελτέ, τη μουστάρδα, τα φρέσκα κρεμμυδάκια και το ξερό κρεμμύδι και ανακατεύετε απαλά. Μόλις τα κομμάτια του κρέατος πάρουν χρώμα από όλες τις μεριές, πασπαλίζετε με αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι, σκεπάζετε το σκεύος και το βάζετε σε προθερμασμένο φούρνο, στον αέρα, στους 180 βαθμούς για 1 ώρα και 15 λεπτά. Μόλις περάσουν τα πρώτα 45 λεπτά, ελέγχετε το φαγητό, ανακατεύετε και, εάν χρειάζεται, προσθέτετε ένα σφηνάκι χλιαρό νερό. Μόλις περάσει η πρώτη ώρα και τα 15 λεπτά, προσθέτετε στο σκεύος τα ζεματισμένα λάπαθα, ανακατεύετε και αφήνετε το φαγητό για ακόμη 30 λεπτά στο φούρνο. Σερβίρετε το κρέας με τα λάπαθα στα πιάτα, προσθέτετε από πάνω φρεσκοτριμμένο ροζ πιπέρι την τελευταία στιγμή και περιχύνετε με τη βουτυράτη σάλτσα που έχει δημιουργηθεί. Από τον σεφ Αλέξανδρο Παπανδρέου