Φιλετάκια από µπούτι κοτόπουλου µε κριθαράκι και σαφράν

Φιλετάκια από µπούτι κοτόπουλου µε κριθαράκι και σαφράν

προετοιµασία: 10 λεπτά, µαγείρεµα: 20
Rating (0 votes)

My rating

Φιλετάκια από µπούτι κοτόπουλου µε κριθαράκι και σαφράν

προετοιµασία: 10 λεπτά, µαγείρεµα: 20

  • 700 γρ. φιλετάκια απο μπούτι κοτόπουλου
  • 140 γρ. Arla Το Αυθεντικό Δανέζικο Σκληρό Τυρί
  • 500 γρ. κριθαράκι μέτριο
  • 950 ml ζωμός κοτόπουλου
  • 200 ml κρασί λευκό
  • πρέζες ζαφορά (κρόκος Κοζάνης) σε στήμονες
  • αλάτι
  • φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • 6 κουταλιές ελαιόλαδο
  • 1 μικρό ξερό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 1 κουταλιά φρέσκο ψιλοκομμένο μαϊντανό

Εκτέλεση

1. Προθερµαίνετε το φούρνο στους 180 ο C. 2. Μόλις ο φούρνος ζεσταθεί, βάζετε σε ένα ταψάκι, ή απευθείας πάνω στη σχάρα του φούρνου, τις αραβικές πίτες, έτσι ώστε να στεγνώσουν λίγο και να µην είναι πολύ πολύ µαλακές. Με αυτό τον τρόπο θα δηµιουργήσουν µια µικρή φωλιά µέσα στις οποίες θα βάλουµε τα κοτόπουλα. 3. Σε ένα ξύλο κοπής κόβετε σε πολύ µικρά κοµµάτια το φιλέτο κοτόπουλου. 4. Στη συνέχεια τα τοποθετείτε σε ένα µπολ και προσθέτετε 2 κουταλιές ελαιόλαδο, αλάτι, φρεσκοτριµµένο πιπέρι και τις λιαστές ντοµάτες, ψιλοκοµµένες. Ανακατεύετε καλά. 5. Ζεσταίνετε ένα µεγάλο αντικολλητικό τηγάνι χωρίς να προσθέσετε ελαιόλαδο, και µόλις ζεσταθεί, βάζετε τα φιλετάκια κοτόπουλου. 6. Σοτάρετε σε πολύ δυνατή φωτιά και, µόλις τα φιλετάκια ροδίσουν και αρχίσουν και ψήνονται, σβήνετε µε 2 σφήνακια µαυροδάφνη. 7. Ανακατεύετε καλά ώσπου να εξατµιστεί η µαυροδάφνη και, όταν το κοτόπουλο είναι έτοιµο, πασπαλίζετε την τελευταία στιγµή µε τον ψιλοκοµµένο δυόσµο. 8. ∆οκιµάζετε και προσθέτετε, εάν χρειάζεται, λίγο αλάτι και φρεσκοτριµµένο πιπέρι. 9. Σε µεγάλα ατοµικά πιάτα τοποθετείτε από µία αραβική πίτα και σερβίρετε τα φιλετάκια κοτόπουλου µε τη λιαστή ντοµάτα. Από πάνω πασπαλίζετε µε 20 γραµµάρια Arla Αυθεντικό ∆ανέζικο Regato. Από τον Σεφ Αλέξανδρο Παπανδρέου

Συμβουλές

Σε περίπτωση που δε βρείτε φρέσκο δυόσµο, µπορείτε αντίστοιχα να χρησιµοποιήσετε φρέσκο µαϊντανό, ψιλοκοµµένο, ή ακόµα καλύτερα, φρέσκο βασιλικό, ειδικά τους καλοκαιρινούς µήνες.