Μπλακ Φόρεστ με Φράουλες από τον Στέλιο Παρλιάρο

Μπλακ Φόρεστ με Φράουλες από τον Στέλιο Παρλιάρο

Χρόνος προετοιμασίας: 45΄
Rating (0 votes)

My rating

Μπλακ Φόρεστ με Φράουλες από τον Στέλιο Παρλιάρο

Χρόνος προετοιμασίας: 45΄

Συνταγή για 12 μερίδες

Υλικά για τη βάση:

  • 125 γρ. ζάχαρη άχνη
  • 3 αυγά
  • 125 γρ. αλεύρι
  • 70 γρ. βούτυρο Lurpak
  • 20 γρ. κακάο

Υλικά για το σιρόπι:

  • 150 γρ. ζάχαρη
  • 150 γρ. νερό
  • 100 γραμμάρια φράουλες πολτοποιημένες
  • 30 γρ. κουαντρό

Υλικά για τη γέμιση:

  • 800 γραμμάρια κρέμα γάλακτος Arla (36% λιπαρά)
  • 80 γρ. ζάχαρη άχνη
  • 300 γραμμάρια φράουλες
  • 100 γρ. μαρμελάδα φράουλα
  • κουβερτούρα ξυσμένη

Εκτέλεση

Χτυπάμε τα αυγά με τη ζάχαρη μέχρι να αφρατέψουν. Κοσκινίζουμε το αλεύρι και το κακάο και τα ρίχνουμε σιγά-σιγά στα χτυπημένα αυγά ανακατεύοντας απαλά με μια κουτάλα. Προσθέτουμε το βούτυρο Lurpak λιωμένο. Τοποθετούμε το μείγμα σε τσέρκι 24 εκ και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170οC για 20-30 λεπτά. Αφήνουμε να κρυώσει καλά, ετοιμάζουμε το σιρόπι βράζοντας τη ζάχαρη με το νερό για 2 λεπτά. Όταν κρυώσει ρίχνουμε την πολτοποιημένη φράουλα και το κουαντρο. Χτυπάμε τη κρέμα γάλακτος Arla (να είναι καλά παγωμένη )με τη ζάχαρη άχνη στο μίξερ μέχρι να γίνει αρκετά σφιχτή η σαντιγί. Κόβουμε οριζόντια το παντεσπάνι σε 3 ίσα κομμάτια. Τοποθετούμε το ένα κομμάτι σε μια πιατέλα, το βρέχουμε με ένα πινέλο με το σιρόπι και αλείφουμε με τη μαρμελάδα. Στρώνουμε τα 300 γρ. περίπου από τη σαντιγί που έχουμε φτιάξει με την κρέμα γάλακτος και τη ζάχαρη και τοποθετούμε και τις μισές φράουλες. Τοποθετούμε το δεύτερο κομμάτι από το παντεσπάνι και ακολουθούμε την ίδια διαδικασία με το σιρόπι, τη σαντιγί και τις υπόλοιπες φράουλες. Καλύπτουμε όλη την τούρτα με την υπόλοιπη σαντιγί και την τριμμένη σοκολάτα.