Σπανακόρυζο με ελαφριά γεύση τομάτας και κρέμα γάλακτος
  • Arla
  • Συνταγές
  • Σπανακόρυζο με ελαφριά γεύση τομάτας και κρέμα γάλακτος

Σπανακόρυζο με ελαφριά γεύση τομάτας και κρέμα γάλακτος

55
https://www.arlafoods.gr/recipes-in-greek/-------12/

Εκτέλεση

  • Πλένετε καλά το σπανάκι έτσι ώστε να φύγει το χώμα.
  • Το βάζετε σε κατσαρόλα με νερό και το ζεματίζετε..
  • Μόλις αρχίσει να βράζει το κατεβάζετε από τη φωτιά και το σουρώνετε.
  • Στην ίδια κατσαρόλα σοτάρετε με το βούτυρο το ψιλοκομμένο πράσο, το ξερό κρεμμύδι και τα φρέσκα κρεμμύδια.
  • Προσθέτετε το σπανάκι που έχετε σουρώσει και ανακατεύετε για λίγο με μια ξύλινη κουτάλα.
  • Προσθέτετε το νερό, το ψιλοκομμένο τοματάκι το αλάτι, το πιπέρι, και μόλις αρχίσει να βράζει προσθέτετε το ρύζι και τον άνηθο.
  • Αφήνετε να βράσει για 15-17 λεπτά μέχρι να μαλακώσει το ρύζι και να μείνει λίγη ποσότητα ζωμού.
  • Όταν το ρύζι έχει βράσει προσθέτετε την κρέμα γάλακτος και ανακατεύετε έτσι ώστε να χυλώσει.

Υλικά

Ρύζι Καρολίνα ή ρύζι για ριζότο ( Riso Carnaroli)
115 γρ.
Φρέσκο σπανάκι καθαρισμένο
800 γραμμάρια
Βούτυρο Lurpak
2 κουταλιές
1 μεγάλο ξερό κρεμμύδια ψιλοκομμένο
3 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
1 πράσα ψιλοκομμένο
1/2 φλιτζάνι νερό
1/2 φλιτζάνι ψιλοκομμένο τοματάκια
3 κουταλιές της σούπας άνηθο ψιλοκομμένο
Πιπέρι
Αλάτι
4-5 κουταλιές κρέμα γάλακτος Arla