Σπανακόρυζο με ελαφριά γεύση τομάτας και κρέμα γάλακτος

Σπανακόρυζο με ελαφριά γεύση τομάτας και κρέμα γάλακτος

Χρόνος προετοιμασίας: 20 λεπτά Χρόνος μαγειρέματος: 35 λεπτά
Rating (0 votes)

My rating

Σπανακόρυζο με ελαφριά γεύση τομάτας και κρέμα γάλακτος

Χρόνος προετοιμασίας: 20 λεπτά Χρόνος μαγειρέματος: 35 λεπτά

  • 115 γρ. ρύζι Καρολίνα ή ρύζι για ριζότο ( Riso Carnaroli)
  • 800 γραμμάρια φρέσκο σπανάκι καθαρισμένο
  • 2 κουταλιές βούτυρο Lurpak
  • 1 μεγάλο ξερό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 3 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
  • 1 πράσο ψιλοκομμένο
  • νερό
  • φλιτζάνι ψιλοκομμένο τοματάκια
  • 3 κουταλιές της σούπας άνηθο ψιλοκομμένο
  • πιπέρι
  • αλάτι
  • 4-5 κουταλιές κρέμα γάλακτος Arla

Εκτέλεση

Πλένετε καλά το σπανάκι έτσι ώστε να φύγει το χώμα. Το βάζετε σε κατσαρόλα με νερό και το ζεματίζετε.. Μόλις αρχίσει να βράζει το κατεβάζετε από τη φωτιά και το σουρώνετε. Στην ίδια κατσαρόλα σοτάρετε με το βούτυρο το ψιλοκομμένο πράσο, το ξερό κρεμμύδι και τα φρέσκα κρεμμύδια. Προσθέτετε το σπανάκι που έχετε σουρώσει και ανακατεύετε για λίγο με μια ξύλινη κουτάλα. Προσθέτετε το νερό, το ψιλοκομμένο τοματάκι το αλάτι, το πιπέρι, και μόλις αρχίσει να βράζει προσθέτετε το ρύζι και τον άνηθο. Αφήνετε να βράσει για 15-17 λεπτά μέχρι να μαλακώσει το ρύζι και να μείνει λίγη ποσότητα ζωμού. Όταν το ρύζι έχει βράσει προσθέτετε την κρέμα γάλακτος και ανακατεύετε έτσι ώστε να χυλώσει. το σπανακόρυζο είναι έτοιμο.