Μοσχαρίσιες κόντρα γάλακτος με δενδρολίβανο και αρωματικό βούτυρο Lurpak

Μοσχαρίσιες κόντρα γάλακτος με δενδρολίβανο και αρωματικό βούτυρο Lurpak

Rating (0 votes)

My rating

Μοσχαρίσιες κόντρα γάλακτος με δενδρολίβανο και αρωματικό βούτυρο Lurpak

Συνταγή για 4 άτομα

  • 4 μοσχαρίσιες μπριζόλες κόντρα γάλακτος
  • 3 κουταλιές ελαιόλαδο
  • 4 κλαδάκια δενδρολίβανο
  • αλάτι
  • φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Για το αρωματικό βούτυρο

  • 125 γρ. Lurpak
  • ξύσμα απο 1 μοσχολέμονο (lime)
  • σκόρδο πολύ ψιλοκομμένη
  • 2 κουταλιές σχοινόπρασο ψιλοκομμένο
  • αλάτι
  • φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση

Τοποθετείτε τις κόντρα γάλακτος σε ένα μεγάλο μπολ και προσθέτετε το ελαιόλαδο, αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι και το δενδρολίβανο. Ανακατεύετε καλά και τις βάζετε στο ψυγείο να μαριναριστούν όση ώρα φτιάχνετε το αρωματικό βούτυρο. Για το αρωματικό βούτυρο τοποθετείτε σε ένα μίξερ, το Lurpak, το ξύσμα από το λάιμ, το πολύ ψιλοκομμένο σκόρδο, το σχοινόπρασο, αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι και χτυπάτε με το σύρμα όση περισσότερη ώρα μπορείτε. Τοποθετείτε το βούτυρο σε μια μεμβράνη, τυλίγετε σε ρόλο και το βάζετε στο ψυγείο να παγώσει. Ψήνετε τις μοσχαρίσιες κόντρα γάλακτος για 8-10 λεπτά συνολικά, σε ένα ραβδωτό τηγάνι, γυρνώντας τες ανά 3-4 λεπτά, ανάλογα και με το πάχος που έχουν κοπεί. Όταν οι μπριζόλες είναι έτοιμες τις σερβίρετε σε μεγάλα ατομικά πιάτα με ένα κομμάτι από το αρωματικό βούτυρο πάνω στην κάθε μία και προσθέτετε δύο μικρά κλαδάκια από το δενδρολίβανο.