Βίδες με πέστο τομάτας και δανέζικο σκληρό τυρί τριμμένο

Βίδες με πέστο τομάτας και δανέζικο σκληρό τυρί τριμμένο

Χρόνος προετοιμασίας: 35 λεπτά Χρόνος βρασίματος ζυμαρικών : 9-10 λεπτά
Rating (0 votes)

My rating

Βίδες με πέστο τομάτας και δανέζικο σκληρό τυρί τριμμένο

Χρόνος προετοιμασίας: 35 λεπτά Χρόνος βρασίματος ζυμαρικών : 9-10 λεπτά

Ζυμαρικά:

  • 500 γρ. ζυμαρικά (βίδες)
  • 4 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
  • 8 - 10 φύλλα φρέσκο βασιλικό
  • 80 γρ. Arla Το Αυθεντικό Δανέζικο Σκληρό Τυρί

Σάλτσα πέστο:

  • 6 κλωνάρια βασιλικό
  • 2 σκελίδες σκόρδο
  • 65 γρ. παρμεζάνα τριμμένη
  • 80 γρ. σάλτσα Σαντορινιά
  • 100 ml ελαιόλαδο
  • 25 γρ. κουκουνάρι
  • αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση

Σε μια κατσαρόλα βράζετε νερό, 4 λίτρα περίπου, μαζί με λίγο χοντρό αλάτι. Όταν το νερό πάρει βράση ρίχνετε τα ζυμαρικά για 9-10 λεπτά να βράσουν, και τα στραγγίζετε σε ένα σουρωτήρι. Παράλληλα, πλένετε, στραγγίζετε και κόβετε τα φύλλα του βασιλικού για τη σάλτσα πέστο. Ξεφλουδίζετε τις σκελίδες του σκόρδου και τις κόβετε σε πολύ λεπτές φέτες. Βάζετε το βασιλικό και το σκόρδο σε ένα γουδί και τα λιώνετε μέχρι να γίνουν πουρές. Καβουρντίζετε τα κουκουνάρια στον φούρνο για 3 λεπτά στους 200Ο C βαθμούς και τα θρυμματίζετε στο γουδί. Ανακατεύετε τον πουρέ του βασιλικού, με το ψιλοκομμένο σκόρδο, το κουκουνάρι και προσθέτετε το ελαιόλαδο και αλάτι και πιπέρι μέχρι να ομογενοποιηθούν όλα τα υλικά. Στην συνέχεια προσθέτετε την σάλτσα τομάτας και ανακατεύετε πολύ καλά. (Την ίδια διαδικασία μπορείτε να την κάνετε σε ένα multi ανακατεύοντας όλα τα υλικά του πέστο μαζί). Ψιλοκόβετε τα φρέσκα κρεμμυδάκια αφού τα έχετε πλύνει πολύ καλά. Σε μια κατσαρόλα με λίγο ελαιόλαδο τσιγαρίζετε τα φρέσκα κρεμμυδάκια και μόλις μαραθούν προσθέτετε τα ζυμαρικά και την σάλτσα πέστο και ανακατεύετε απαλά μέχρι να ζεσταθούν. Σερβίρετε σε ατομικά μπολ προσθέτοντας από πάνω το τριμμένο τυρί και μερικά φύλλα βασιλικού.

Συμβουλές

Η παραπάνω συνταγή περιλαμβάνεται στο βιβλίο Εύκολες Συνταγές με Τυριά του σεφ Αλέξανδρου Παπανδρέου, το οποίο κυκλοφόρησε τον Ιούνιο 2010 απο τις Εκδόσεις Ψυχογιός