Μοσχαρίσιες κόντρα γάλακτος με τοματίνια, σπανάκι και αρωματικό βούτυρο Lurpak lighter

Μοσχαρίσιες κόντρα γάλακτος με τοματίνια, σπανάκι και αρωματικό βούτυρο Lurpak lighter

Rating (0 votes)

My rating

Μοσχαρίσιες κόντρα γάλακτος με τοματίνια, σπανάκι και αρωματικό βούτυρο Lurpak lighter

  • 2 μοσχαρίσιες μπριζόλες κόντρα γάλακτος
  • 3 κουταλιές ελαιόλαδο
  • 400 γραμμάρια σπανάκι καθαρισμένο και κομμένο
  • 10 τοματίνια
  • αλάτι
  • φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Για το αρωματικό βούτυρο

  • 100 γρ. Lurpak lighter
  • ξύσμα απο 1 μοσχολέμονο (lime)
  • 2 κουταλιές σχοινόπρασο ψιλοκομμένο
  • φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση

Για το αρωματικό βούτυρο τοποθετείτε σε ένα μίξερ, 100 γραμμάρια Lurpak lighter, ξύσμα από 1 λάιμ, 2 κουταλιές σχοινόπρασο ψιλοκομμένο, φρεσκοτριμμένο πιπέρι και χτυπάτε με το σύρμα όση περισσότερη ώρα μπορείτε. Τοποθετείτε το βούτυρο σε μια μεμβράνη, τυλίγετε σε ρόλο και το βάζετε στο ψυγείο να παγώσει. Σε ένα τηγάνι σοτάρετε με 2 κουταλιές ελαιόλαδο πρώτα τα τοματίνια ολόκληρα και έπειτα το σπανάκι προσθέτοντας αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι. Ψήνετε 2 μοσχαρίσιες κόντρα γάλακτος για 8-10 λεπτά συνολικά, σε ένα ραβδωτό τηγάνι, γυρνώντας τες ανά 3-4 λεπτά, ανάλογα και με το πάχος πού έχουν κοπεί. Όταν οι μπριζόλες είναι έτοιμες τις σερβίρετε σε μεγάλα ατομικά πιάτα με τα τοματίνια, το σπανάκι και ένα κομμάτι από το αρωματικό βούτυρο.