Κέικ με νιφάδες βρώμης και φράουλα από τον Στέλιο Παρλιάρο

Κέικ με νιφάδες βρώμης και φράουλα από τον Στέλιο Παρλιάρο

Rating (1 votes)

My rating

Κέικ με νιφάδες βρώμης και φράουλα από τον Στέλιο Παρλιάρο

  • 150 γρ. βούτυρο Lurpak Lighter Soft ανάλατο
  • 50 γρ. μαύρη ζάχαρη
  • 50 γραμμάρια μέλι
  • 380 γρ. νιφάδες βρώμης
  • 1 κουταλάκι του γλυκού μπέικιν πάουντερ
  • 300 γραμμάρια πολτοποιημένες φράουλες
  • 10 δαμάσκηνα απύρηνα
  • ζάχαρη άχνη για πασπάλισμα

Εκτέλεση

Λιώνουμε το βούτυρο Lurpak Lighter Soft, τη ζάχαρη και το μέλι σε μπέν μαρί ή στο φούρνο μικροκυμάτων. Κατεβάζουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε τις νιφάδες βρώμης, το μπέικιν πάουντερ και τις φράουλες. Ανακατεύουμε πολύ καλά. Βουτυρώνουμε και αλευρώνουμε ένα ταψί διαμέτρου 20 εκ. και μέσα σ’ αυτό αδειάζουμε το μείγμα της βρώμης. Σκορπίζουμε τα δαμάσκηνα πιέζοντάς τα και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170-180οC για 25-30 λεπτά. Αφήνουμε για 10 λεπτά να κρυώσει και αναποδογυρίζουμε σε μία πιατέλα. Όταν κρυώσει εντελώς, πασπαλίζουμε με άχνη. Απο τον Στέλιο Παρλιάρο