Σαλάτα με απάκι στο τηγάνι, ρόκα και τριμμένο σκληρό τυρί

Σαλάτα με απάκι στο τηγάνι, ρόκα και τριμμένο σκληρό τυρί

Χρόνος προετοιμασίας: 20 λεπτά Χρόνος σοταρίσματος: 3 λεπτά
Rating (0 votes)

My rating

Σαλάτα με απάκι στο τηγάνι, ρόκα και τριμμένο σκληρό τυρί

Χρόνος προετοιμασίας: 20 λεπτά Χρόνος σοταρίσματος: 3 λεπτά

  • 250 γρ. απάκια
  • 2 κουταλιές ελαιόλαδο
  • 3 κουταλιές ξύδι μπαλσάμικο
  • 80 γρ. Arla Το Αυθεντικό Δανέζικο Σκληρό Τυρί τριμμένο
  • 2 ματσάκια ρόκα
  • 60 γρ. φυλλαράκια απο φρέσκο μαϊντανό
  • 4 κουταλιές ελαιόλαδο
  • αλάτι
  • φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση

1. Με ένα μεγάλο μαχαίρι κόβετε το απάκι σε λεπτές φέτες και τις τοποθετείτε σε ένα μπολ. 2. Προσθέτετε στο μπολ μία πρέζα αλάτι, λίγο φρεσκοτριμμένο πιπέρι και τις δύο κουταλιές ελαιόλαδο και ανακατεύετε με δύο κουτάλια. 3. Πλένετε καλά την ρόκα και τα φυλλαράκια μαϊντανού και τα αφήνετε να στραγγίσουν τα νερά τους. 4. Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι το οποίο έχει ζεσταθεί σοτάρετε το απάκι σε δυνατή φωτιά. Σβήνετε με το ξίδι μπαλσάμικο και συνεχίζετε το σοτάρισμα για δύο λεπτά. 5. Παίρνετε μια μεγάλη σαλατιέρα και ανακατεύετε την ρόκα μαζί με τα φυλλαράκια μαϊντανού και προσθέτετε το σοταρισμένο απάκι και το τριμμένο τυρί. Περιχύνετε με τις 4 κουταλιές ελαιόλαδο και προσθέτετε αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι. 6. Ανακατεύετε καλά με δύο κουτάλια και σερβίρετε σε βαθιά μπολ.

Συμβουλές

Η παραπάνω συνταγή περιλαμβάνεται στο βιβλίο Εύκολες Συνταγές για Σαλάτες του σεφ Αλέξανδρου Παπανδρέου, το οποίο κυκλοφόρησε τον Ιούνιο 2010 απο τις Εκδόσεις Ψυχογιός