Μπριζόλες λαιμού στο τηγάνι περιχυμένες στο τέλος με αρωματικό βούτυρο Lurpak

Μπριζόλες λαιμού στο τηγάνι περιχυμένες στο τέλος με αρωματικό βούτυρο Lurpak

Rating (0 votes)

My rating

Μπριζόλες λαιμού στο τηγάνι περιχυμένες στο τέλος με αρωματικό βούτυρο Lurpak

  • 2 χοιρινές μπριζόλες λαιμού χωρίς κόκαλο
  • 2 κουταλιές ελαιόλαδο
  • αλάτι
  • φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Για το αρωματικό βούτυρο

  • 125 γρ. Lurpak
  • ξύσμα απο 1 μοσχολέμονο (lime)
  • χυμό απο μισό μοσχολέμονο (lime)
  • 2 κουταλιές σχοινόπρασο ψιλοκομμένο
  • 1 κουταλιά μαϊντανό ψιλοκομμένο
  • 1 κουταλάκι γλυκιά πάπρικα
  • αλάτι
  • φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση

Για το αρωματικό βούτυρο τοποθετείτε σε ένα μίξερ, 125 γραμμάρια Lurpak, σε θερμοκρασία δωματίου, το ξύσμα από 1 λάιμ και τον χυμό, 2 κουταλιές σχοινόπρασο ψιλοκομμένο, τον μαϊντανό, την πάπρικα, αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι και χτυπάτε με το σύρμα όση περισσότερη ώρα μπορείτε. Τοποθετείτε το βούτυρο σε μια μεμβράνη, τυλίγετε σε ρόλο (σαν καραμέλα) και το βάζετε στο ψυγείο να παγώσει. Σε ένα ξύλο κοπής με ένα κοφτερό μαχαίρι κόβετε τις χοιρινές μπριζόλες λαιμού σε μικρές μπουκιές και τις τοποθετείτε σε ένα μπολ. Περιχύνετε με το ελαιόλαδο και πασπαλίζετε με αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι. Τοποθετείτε ένα μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι σε δυνατή φωτιά να ζεσταθεί καλά και σοτάρετε για 4-6 λεπτά το κρέας. Σερβίρετε τις μπουκιές με ένα κομματάκι αρωματικό βούτυρο Lurpak από πάνω. Μια συνταγή απο τον Αλέξανδρο Παπανδρέου